POWr Photo Gallery

10 Haziran 2007 Pazar

BOSTON CREAM PİE


BİZE GEREKENLER:

KEK İÇİN:

  • 1 su bardağı kekun
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1/2 su bardağı +2 çorba kaşığı süt
  • 1 paket vanilya

KREMA İÇİN:

  • 6 adet yumurta sarısı
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığının ucu kadar tuz

ÇİKOLATALI GANAJ İÇİN

  • 100 gr.bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı krema

NASIL YAPTIM :

  • önce keki yapalım.yumurta ve şekeri mikserle 2 dakika kadar çırpın.çırptığınız bu karışımı kaynar su dolu bir kabın içinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.sonra tekrar 6 dakika çırpın.
  • başka bir kapta sütü ve vanilyayı ısıtın.yumurtalı karışıma yavaş yavaş karıştırarak yedirin.
  • kekin son işlemi olarak kekuna tuzu ekleyin ve yumurtalı,sütlü karışımla tuzlu kekunu birleştirin.tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • karışımı kek kalıbına koyarak önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  • şimdi kremayı yapalım.yumurta sarılarını çırpın.bir tencerede şeker, mısır nişastası ve sütü muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.(muhallebi kıvamını tutturamazsanız biraz daha mısır nişastası ilave edebilirsiniz)
  • yaptığımız muhallebiyi ocaktan alın ve çırpılmış yumurtaları yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.tekrar ocağa koyup kaynayana kadar pişirin.
  • vanilyayı ekleyin ve kremayı soğutun.üzerinin kurumaması için bir streçle kapatın.en az bir saat buzdolabında bekletin.
  • çikolatalı ganaj için çikolata ve kremayı benmari usulu eritin (ben mikrodalganın çözdürme programında 1 dakika tutup karıştırıyorum) 15-20 dakika soğumaya bırakın.

SIRA GELDİ HEPSİNİ BİRLEŞTİRMEYE :::::KEKİ ORTADAN İKİYE KESİN ARASINA KREMAYI SÜRÜN VE ÜSTÜNE ÇİKOLATALI GANAJI DÖKÜN.BUZDOLABINDA 30 DAKİKA BEKLETİP SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN......

BİR NOT İLETMEK İSTİYORUM........

BU TARİFİ BUTTERFLY DAN ALDIM ANCAK TARİFTE BENİM DÜZELTMEM GEREKEN ÖLÇÜLER OLDU.ONLARIN VERDİĞİ ÖLÇÜLERDE PROBLEM VARDI.TARİFİ YAYINLAMAMIN UZUN SÜRMESİNİN NEDENİ DE BU ZATEN ÇÜNKÜ ONLARA BU DURUMLA İLGİLİ BİR MAİL ATTIM .ÖNCE ŞİKAYETİM VAR YAZDIM 2 KERE NEDİR ŞİKAYETİNİZ DİYE BANA GERİ DÖNDÜLER BEN DE BELİRTTİM ANCAK MİKTARI YANLIŞ YAZMIŞIZ VEYA BAŞKA BİR DÜZELTMEYLE İLGİLİ BİR MAİL ATMADILAR BEN HALA CEVAP BEKLİYORUM AMA SİZİ DAHA FAZLA BEKLETMEK İSTEMEDİM...

HERKESE SEVGİLER ...........

8 yorum:

sevdamavisi dedi ki...

çok güzel Meltemciğim,
ellerine sağlık. dört gözle tarifi bekliyorum. sevgiler

serinmavi dedi ki...

Çok güzel görünüyor...eline sağlık...Selamlar...

meltem dedi ki...

KIZLAR TEŞEKKÜRLER DENERSENİZ EĞER BEĞENECEĞİNİZİ UMUYORUM DEĞİŞİK BİR TADI VAR

SEVGİLER.....

Hale dedi ki...

En sevdigim tatlidir, hele ufaklarini hic yedinizmi bilmiyorum ben cok severim :) cok guzel olmus canim ..

daimamutfak dedi ki...

Merhaba,elinize sağlık..neriman

serpil dedi ki...

Meltemcim merhaba,sayfamı ziyaretinden ötürü öncelikle kocaman bir mersi...Sonra maaalesef aynı salata değil, benim salatamın içerisinde haşlanmış ve ezilmiş tavuk var, tabii mayonez ve yoğurt ve ben kenarlarını almadım ekmeklerin. Maalesef ismini hatırlayamdığım avukat bir hanımın blogundan almıştım. Hatırımda olmadığından ismini yayınlayamadım. Görüşürüz...

fidaneli dedi ki...

Meltem hn slm lar.. Pastanız cok guzel görunuyor.. Acaba kac cm lık kalıpta pişirdiniz? gercekten denemekıstıyorum..
sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

Kimsesiz zamanların yalnızlığında,aydınlık diyarların masalsı görüntülerinde,küçük bir çocuk yüreğinin annesine olan sevgisi değerinde bir merhaba dostum nasılsın.
www.karabiberinmutfagi.blogcu.com
semiha...