5 Mayıs 2007 Cumartesi

ELMALI RULO

Bu tarifi sofra dergisinin nisan 2000 sayısında görüp yapmıştım.Ama ilk yaptığımda resmini çekmediğim için bu gün yeniden yaptım.Dergiyi elime aldığımda dikkatimi çeken birşey oldu.Derginin fiyatı 1,300,000 Türk Lirası'ymış!!
Güzel kurabiyeler oluyor,tavsiye ederim.


Hamuru için;
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 paket (250 gr.) margarin (yumuşak)
  • 2 adet yumurta ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (çok sert olmayan hafif yumuşak bir hamur olmalı)

İç malzemesi için;

  • 1 kg elma (istediğiniz çeşitte olabilir,4 veya 5 büyük boy)
  • 2 su bardağı tozşeker ( ben 1 bardak koydum)
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 250 gr iri çekilmiş ceviz içi

Üzerine pudra şekeri

Elmaları soyup rendeleyin.Tozşeker ve tarçınla pişirin.Cevizleri ekleyin.Bir gece önceden de hazırlayıp dolapta saklayabilirsiniz.

Zeytinyağ,margarin,yumurta ve sütü yoğurma kabınıza alın.Kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ekleyin.Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

Yoğurduğunuz hamuru 5 eşit parçaya bölün ve eğer vaktiniz varsa 1 saat kadar dolapta bekletin.

Hazırladığınız bezelerin herbirini merdaneyle çok kalın olmayacak şekilde açın.Açılan hamuru 8 eşit parçaya bölün.

İç malzemeyi üçgen şeklindeki parçaların geniş tarafına koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.

önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat kadar pişirin.(üzeri pembeleşene kadar)

Ilındıktan sonra üzerine bir süzgeç yardımıyla pudraşekeri serpin.

Afiyet olsun...

3 yorum:

Zeynep Seda dedi ki...

Meltem kurabiyelerin ne kadar guzel gorunuyor!! Seklini cok begendim, benim de bir cevizli kurabiye tarifim var (daha dogrusu annemin ;) ) bundan sonra boyle sekil vericem. Ellerine sagliiiik!

Sevgiler...

aslı dedi ki...

meltem'cim merhaba ellerine sağlık kurabiyelerin nefis görünüyor bende beklerim ...sevgiler...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Güzel olmuş ellerine sağlık.