17 Mayıs 2007 Perşembe

SOĞUK SANDÖVİÇ PASTASI

Herkese merhabalar





Biliyorum çok ihmal ettim,bir türlü güncelleyemedim.Sürekli aklımdaydı.Ama şimdi geldimm....



MALZEMELER:
  • 1 paket beyaz tost ekmeği (esmer ekmek aynı tadı vermedi )
  • 4 adet dana jambon (salam veya somon füme de güzel oluyor )
  • zeytin ezmesi,mayonez,süt,labne peyniri ve becel margarin (bu malzemeleri ekmek dilimlerinin üzerine süreceğim için miktar belirtemedim)
  • kornişon turşu
  • 2-3 adet sert salatalık
  • 3 dilim kaşar peyniri (eritme peynir de olur ben karperin her dilimi paketlenmiş yumuşak kaşar peynirlerinden kullandım)

NASIL YAPTIM?

  • Öncelikle kullanacağımız tost ekmeklerinin 4 tarafını kesin.(elinizde kalan kenar kısımları atmayın bir önerim var)
  • 4 adet ekmek dilimini dikdörtgen bir tabağa yanyana dizin.
  • Çok ıslak olmayacak şekilde her dilimi sütle ıslatın.
  • Üzerine önce mayonez sonra zeytin ezmesi sürün.
  • 2.katı oluşturacak olan 3 adet ekmek diliminin altına ince bir tabaka becel yağ sürün ve zeytin ezmeli dilimlerin üstüne yerleştirin.
  • Süt ve mayonezli işlemi tekrarlayın ve jambonları koyun.
  • Diğer dilimleri de aynı şekilde bir katına kornişon turşu (uzunlamasına kesilmiş) diğer katına peynirler gelecek şekilde yerleştirin.
  • En üste koyduğunuz ekmekleri sütle ıslattıktan sonra bu dikdörtgen pastanın tamamını labne peynir ile kaplayın.
  • Üstünü ve yan yüzlerini çok ince halkalar halinde kesilmiş salatalıklarla süsleyin.

Dilimleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN...

***1 gece önceden yapılıp dolapta bekletilirse daha lezzetli oluyor.

***TOST EKMEKLERİNİN KENARLARI İÇİN ÖNERİM:

Bu kenarları bıçak yardımıyla küçük kareler halinde kesip,fırınlayın.Kızaran bu ekmeklerle çorbalarınızı süsleyebilirsiniz.Kapalı bir kapta buzdolabında istediğiniz kadar saklayabilirsiniz.

9 yorum:

pecete dedi ki...

beğendim hem de çok.. Özellikle ekmek kenarları için hemen değerlendirme önerisi verilmesi zekice... Tebrik ederim...

selinusta dedi ki...

çok yaratıcı ve zevke göre geliştirilebilir bir tarif, en kısa zamanda deneyeceğim. ellerine sağlık...
sevgiler

meltem dedi ki...

çok teşekkürler yorumlarınıza insan çok mutlu oluyor böyle yorum alınca
sevgiler çok sevgiler

Sinem Keleş dedi ki...

Meltem ellerine sağlık, değişik bir lezzet ve güzel bir sunum olmuş.

mustafa dedi ki...

Ya sayfanızı çok begendim ben.Açıkçası profesyonel olan saysafalardan çok fazla hoşlanmıyorum içten ve sıcak gelmiyor bana.Sizin içten ve dogal anlatımlarınız çok güzel yaaa bayıldım valla ne diyim bilmemki başka size YAZILARINIZIN DEVAMINI BEKLİYORUZ AYNEN DEVAM KİM TUTAR SİZİ...

meltem dedi ki...

mustafa teşekkür ederim güzel düşüncelerin için bak şimdi beni motive ettin bugün güncelliyim bari :))
sevgiler

Adsız dedi ki...

Ben daha once buraya yorum birakmistim ama gelmedi mi acaba ?

meltem dedi ki...

HALECİM

GELMEDİ DEMEKKİ TEŞEKKÜR EDERİMMMMM

YİNE BIRAK OLMAZ MI ??

Adsız dedi ki...

Hemen yapicam bu salatayi. Hazir rejimlerde ve triplerdeyken..
Ellerinize saglik

www.kralcipplak.blogspot.com