31 Mayıs 2007 Perşembe

ÇİN BÖREĞİ

Herkese merhaba bugün de çok sıcak ne yapıcaz bu sıcaklarla bilmiyorum...
Çin böreğini bir arkadaşımda yemiştim,annesi sevinç teyze yapmış.Ben beğendim bakalım siz beğenecekmisiniz...

BİZE GEREKENLER:

İÇ HARÇ MALZEMELERİ

  • 300-350 gr. kıyma
  • 3 soğan
  • 3 havuç
  • 1 küçük beyaz lahananın yarısı
  • tuz,karabiber,kimyon

6 ADET YUFKA İÇİN SOS MALZEMESİ

  • 1 şişe soda
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yumurta

ayrıca galeta unu

NASIL YAPTIM:

  • iç harcını hazırlamak için soğanı doğrayın,havucu rendeleyin ve lahanayı şerit şerit olacak şekilde kesin.
  • doğradığınız bu malzemeleri ve kıymayı beraber tencereye alın ve kavurun.önceden soğanı kavurmanıza gerek yok ama isterseniz öyle de yapılabilir.
  • suyunu çektirip baharatlarını katın.eğer seviyorsanız kimyonu ve karabiberi bol koyun daha güzel oluyor.
  • harcı pişirip ılınması için kenara alın.
  • sos malzemelrinin tümünü bir kaba alıp çırpın.
  • 1.yufkayı tezgahınıza serin ve sostan sürün.tüm yüzeyi sostan nasibini alsın.
  • 2.yufkayı,1.yufkanın üzerine serin ve 8 parçaya bölün.
  • her bir parçaya iç harçtan koyup irice sigara böreği gibi sarın.(fazlaca koyabilirsiniz iç harcı)
  • tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • son olarak börekleri kalan kalan harca batırıp, galeta ununa bulayın.
  • yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
  • 180 derece önceden ısıtılması şart olayan fırında üstü kızarana kadar pişirin.yaklaşık 50 dakika kadar...

SON AŞAMADA YANİ BÖREKLERİ SOSA BULAMA SIRASINDA SOSUNUZ AZ GELİRSE BİRAZ DAHA SÜT EKLEYİP ÇOĞALTABİLİRSİNİZ.

AFİYET OOOLLSSUUUUNNNNNNN....

5 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

E oldu mu şimdi?? Canımızı istet, kaç! Bekliyoruz tarifi...
Bu arada çok iştah açıcı görünüyorlar. Soya sosuna batır batır ye. Mmmmm...

kuzine dedi ki...

Merhaba Meltem,
bloğunuzu bana yazdığınız yorumla buldum, iyi ki yazmışsınız. Paylaştıklarınız birbirinden lezzetli tarifler.
Bundan sonra sıklıkla ziyaret ederim, Zeytinyağlı semizotuna bayılırım. Ayrıca her türlü semizotu salatasını çok severiz.
Sevgiler.

meltem dedi ki...

güzel hatunlar saolun yorumlarınız için ikinizi de öptüm.şimdi tarifi yazıcam...

Unknown dedi ki...

Meltemcim bu böreği halam yapmıştı, iç malzeme olarak aynımı bilmiyorum ama dış görünüş olarak aynı,nefis bir börek ellerine sağlık

meltem dedi ki...

zerrincim ben tadını beğeniyorum ben sanırım bütün hamurişlerinin tadını beğeniyorum :(