30 Mayıs 2007 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU


Bu ara semizotu pişirdim bol bol nasıl da güzel oluyor mayhoş mayhoş ya da ben çok seviyorum ondan öyle düşünüyorum.Mevsimi şimdi malum.
BİZE GEREKENLER:
  • 3 demet semizotu (çok az kalıyor pişince 3 demet çok derseniz 2 de olabilir)
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ (isterseniz daha fazla koyun siz :))
  • 2 adet iri soğan
  • 1 büyük havuç
  • 3-4 adet domates
  • tuz ve şeker

NASIL YAPTIM:

  • Öncelikle semizotlarını iyice temizleyin ve doğrayın.Ben bu işlemi yaparken bıçak kullanmıyorum elimle koparıyorum.
  • Soğanı ve sarımsağı doğrayın ve zeytinyağında biraz çevirin.
  • Soğanların pembeleşmesini çok beklemeden küp küp doğradığınız havuçları ekleyin ve birkaç dakika kadar kavurun.
  • Semizotlarını da tencereye ekleyin.Üstüne dilediğiniz miktarda tuz ekleyin.
  • Domatesleri rendeleyin ve semizotlarının üstüne ekleyin.
  • 2 adet kesmeşekeri de domateslerin üstüne koyun .
  • HİÇ SU EKLEMEYİN.
  • Semizotları ve domates kendi suyunu verecektir.Kaynadıktan sonra altını iyice kısın ve pişirin.

AFİYET OLSUN...

5 yorum:

Tijen dedi ki...

Sevgili Meltem,
Semizotuna bayılırım. Bak bir de nohutlu dene, yazın bahçeden topladığım semizotlarını nohutla pişirirdim hep, nefis olur.
Tijen

meltem dedi ki...

sevgili tijen

yorumun için teşekkürler nohutlu semizotunu hemen deniycem.

sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba, semizotunu havuçlu denememiştim, hemen not alıyorum. Ellerine sağlık.

meltem dedi ki...

sevgili pembeli dene bakalım tijen de nohut koy dedi ben de öyle deniycem...
sevgiler

Adsız dedi ki...

Ben bunu cok severim, ellerine saglik cok guzel olmus..