25 Mayıs 2007 Cuma

PATLICANLI VOLOVAN

Biraz kolaya kaçılmış bir tarif ama bence çok güzel oluyor.

MALZEMELER:
  • 10 adet hazır volovan hamuru
  • 4 adet top patlıcan
  • 3 kaşık süzme yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • 4-5 diş sarımsak
  • yarım fincan zeytinyağ
  • 1 limon ( patlıcanları koyacağımız su için)
  • 1/2 limon iç harç için
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz,karabiber,kırmızı pulbiber

YAPILIŞI:

  • volovan hamurlarının biraz yumaşaması için 15 dakika kadar oda sıcaklığında bırakın.
  • fırını 220 derecede ısıtın.
  • yağladığınız veya yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine volovan hamurları dizin ve kenarlarından çatalla delikler açın.
  • volovan hamurlarının üstüne yumurta sarısı sürün ve üstleri kızarana kadar pişirin.
  • iç malzemesini bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.
  • patlıcanları közleyin,kabuklarını soyup limonlu suya koyun.
  • ben patlıcanların bütünlüğünü pek bozmak istemedim,sadece bıçakla birkaç kez kestim.
  • iç harcı hazırlayacağınız kaba patlıcanları alın ve yarım limonu üstlerine sıkın.
  • zeytinyağ,rendelenmiş sarımsak,süzme yoğurt,mayonez ve baharatları ekleyin.
  • baharat ve limonu kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • hepsini karıştırın ve volovanların içine koyun.

AFİYET OLSUN.


5 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba meltem sitemi gezmiş olman ve yorumun beni çok sevindirdi...
Volovan daha önce hiç duymadım ????yani ilk bakışta sanki milföy hamuru gibi duruyor ama tarifini okuyunca merak ettim volovan ne diye...
Birde profilini okudum iki cafe işletmeciliği yapmışsın açıkcası benimde ileriye dönük böyle bir arzum var ama ne olur nasıl olur diye araştırma yapıyorum...Deneyimlerini dinlemek isterim...Sevgiler...

meltem dedi ki...

zerrincim canım benim

volovan dediğin gibi milföy hamuru hazır da satılıyor ama istersen kare milföyden kendin de yapabiliyorsun istersen daha detay veririm işletmecilik konusu ise başlıbaşına ele alınacak bir konu ama şunu söyliyim çook zor hayatın biraz kayıyor diyebilirim :)) istersen bir ara konuşabiliriz ben anlatmaya hazırım.
öpüyorum kolay gelsin sevgiler...

Adsız dedi ki...

Cok ilginc bir tarif, bende hic volovan diye birsey duymamistim..

Adsız dedi ki...

öncelikle, elinize sağlık çok hünerlisiniz maşallah.
volovanın tarifini verirseniz çok sevinirim. mümkünse resimli olabilirmi? yapması zor gibi göründü de :)
sevgiler, selin

didem35 dedi ki...

mehaba meltem siteni gezdim ve çok beyendim tariflerini en kısa zamanda deniyeceyim seni ve yağızı çoook öpüyorum