Yağız 2 gündür ateşli,halsiz ve haliyle huysuz.İşin garip tarafı sadece ateş yapan bir virüs bu öksürük veya burun akıntısı falan yok.Umarım çabuk geçer.
Benim et yemeklerinin yanına yaptığım,görüntüsüne ve tadına hayran olduğum kolay bir garnitür fırında kremalı patates.
Genellikle büyük dikdörtgen borcama yapıyorum ama fazla sayıda misafirim varsa büyük fırın tepsisine de yaptığım oluyor.Bu durumda sadece patates sayısını ve kaşar peyniri miktarını arttırıyorum.
Nasıl yaptığıma gelince;
-Öncelikle kullanacak olduğunuz kabı çok az yağlayın.
-6 veya 7 adet orta boy patatesi soyup halka şeklinde doğrayın.
-patatesleri önceden haşlamanıza gerek yok.
-Yağlamış olduğunuz kaba patatesleri dizin.
-Üstlerine biraz tuz ve karabiber serpin.
-200 gr.lık küçük kutularda satılan 1 paket kremayı herhangi bir çırpma işlemi uygulamadan patateslerin üzerine yayın.
-Ben doğrudan kutunun kenarını kesip,sıkarak yayıyorum.Birebir patateslerin üstünü kapatmak gerekmiyor.Pişerken kendi yayılıyor.
-En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
-200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.Fırını önceden ısıtmanız gerekmiyor.
AFİYET OLSUN...
35 yorum:
krema yerine beşamel sos olabilirmi
kremalının tadı farklı beşamel soslunun tadı farklı oluyor.istersen öyle de yapabilirsin.beşamel patateslerin üstünde bir katman oluşturur krema da böyle bir katman oluşmaz.
teşekkürler..
Gercekten pratik bir tarif. paylatigin icin tesekkurler...
Bu arada blogun hayirli olsun,
Sevgiler
sevgili lama
yorumun için teşekkürler ayrıca senin blog resmin çok hoş.
Merhaba sitenizi ilk ziyaretim patatesi çok sevdiğimdenmidir yoksa çok pratik bir tarif olmasından dolayımıdsır bilmiyorum ama bu tarif dikkatimi çekti ellerinize sağlık...
Yıllardır yaparım. Mutfağımın en pratik ve en lezzetli tarifleri arasında.
mrhaba bu tarifte kremanın içine bir tane tavuk bulyonu toz haline getirip atsak bence daha hoş olur tabi kesinlikle tuz dökülmeyecek ayrıca
tşkkrlr mltm
Çok güzel bir tarif bende bu akşam yapmayı düşünüyorum elinize sağlık sevgilerimle...
çok güzel bir lezzet.içine bir iki diş sarımsak rendelerseniz harika bir tat katıyor.
bu tarifi bugün denedim gerçekten çok güzel oldu tavsiye ederim ben beş tane patates kullandım ve kaşarı da fırını kapatmaya on dakika kala koydum
Merhaba..geçen misafirlikte yemiş tarifini almıştım..ellerinize sağlık, aynısını yaptım..şuan fırında..20 dk sı var..tek hatam oldu , kremayı çırptım sütle..umarım fazla cıvık olmaz.. :)
yedikten sonrada tekrar yazarım umarım..
Gerçekten güzel oldu :)
tarif için teşekkürler..
fazlasıyla pratik ve tadı güzel..
bu tarifi düzgün anlatsanız olmuyomu bu siteyi hiç beyenmedim
halla halla daha nasıl anlatacaktı acaba sanki el açması börek tarifi alt tarafı kremalı patates ne kadar saçma bir yorum sizinkisi
Bence güsel bi site.Emeği geçenlerden Rabbim razı olsun.Ayrıca sade ve samimi bi dille anlatılmış gayet de anlaşılırr:):)
ananem de yapar bu tarifi..gerçekten çok çok güzel bi tariftir.Yanlız biz patateslerin üzerine biraz da muskat serpip bi kaç diş sarımsakla fırına veririz.Muskatla cidden harika oluyor,bambaşka bir lezzete kavuşuyor.Muskatla da denemenizi tavsiye ederim.
önceki akşam ifatara misafirlerim vardı.onlara hazırladığım yemeklere birde kremalı patates eklemek istedim netten bu tarifi buldum kolay pratik ve süper bi lezzet artık hep yapıcam.ellerinize sağlık
Bu tarifi denedim, cok lezzetli oldu. Tesekkurler...
Tuana
denemek için sabırsıszlanıyoorum biran önce pişirmeliyim
nsl bi yemek tarifi hangi kaşar 45 dakika pişer yawww
yemek bişeye gerek kalmadan pişiyo zaten??
hangi baharatlar yakışabilir?
çoooooooooook güselll oluyo thanks...
merhaba, cok guzel gorunuyor ancak siz sadece krema kullanmissiniz, ve bazi yerlerde süt te katiliyor? denemedim ama siz denediniz mi? tskler simdiden
merhaba, tarifinizin, şu an zevk ve sabırsızlıkla pişmesini bekliyorum. çok yemek tarifi veren blog'a rastladım ama hiçbirini sizinki kadar dikkate almadım, sebebi; okurlarınıza cevap verme nezaketini göstermiş olmanız. gerçekten takdir ettim. bundan sonra da gözüm tariflerinizde olacaktır, teşekürederim. emeğinize sağlık...
selam, 10 yaşında kızıma yaptım bu tarifi, bidaha yapmıcam çünkü parmaklarını yedi, parmaksız kaldı=))) şaka bir yana gerçekten elinize ağzınıza sağlık, harika oldu, teşekkürler, erkan.......
fırında pişmiş patates yemek isteyen ve bunu yapacak kişi 2500 km kadar uzakta olan bir genç bay'ın işini ne kadar kolaylaştırdığınızı anlatamam. çook teşekkür ederim :)
tarifinizi bugün deniyorum. henüz yemek fırında. çok merak ediyorum acaba nasıl olacak.
ayrıca sen çok sizin kremalı patates tarifini beğendik. çünkü çok pratik. pişmiş hali çokta güzel görünüyor.
Yaptım ve pişmesini bekliyorum. ne zamandır kremalı patates yapmak istiyordum. ilk kez yaptım, ilk kez yiyeceğim :)))
merhaba,
tarif güzel pratik.. ancak arkadaşım üzerii folyo ile kapatıp fırına atmamın doğru olacağını söylemişti.. kurumaması açısından sanırım*
buna gerek var mı ?
Sevgili cevriye once tesekkurler paylastigin icin guzel lezzetli hemde pratik bir tarife eline saglik
çok teşekkürler merve abla çok bir güzel tarif yaptı yapan herkezin ellerine sağlık..:)
tarifi ervsen yorum yapmasan emin ol bize daha sevimli görüneceksin lanet olası zenci.kadınlar ikiye ayrılır:
1)her halükarda sevimli olanlar (ki bu sen değilsin)
2)sustuklarında sevimli görünenler (işte bu sen oluyorsun)
Sayfanın sahibi arkadaşa paylaşımları içim teşekkürler.Bir arkadaşda anlamadığını isyan etmiş siz bu kadar açık net anlatımı anlamadıysanız sanırım anlama özürlüsünüz sevgiyle mutlu günler sizlerin olsun.
daha önceden görmüş tüm ama yeni deniyorum şimdi fırında sabırsızlıkla bekliyorum pişmesini paylaşan arkadaşa Teşekkürler
Yorum Gönder